Schoorsteenveger

Vogelnesten verwijderen

Vanwege de warmte en beschutting die schoorstenen bieden, vinden vogels ze de ideale plek om hun nest in te maken. Vogelnesten in je schoorsteen kunnen leiden tot gevaarlijke verstoppingen die schoorsteenbrand kunnen veroorzaken.

Het is vaak in het voorjaar dat vogelnesten een probleem vormen. Op dat moment gaan de vogels koppeltjes vormen en daar hoort natuurlijk een nest bij. De vogels zelf mogen we bij wet natuurlijk niets doen, maar vogelnesten verwijderen is wel een oplossing die je moet overwegen.

Hoe weet ik of er vogels in mijn schoorsteen nestelen?

  • Twijgen, veren en uitwerpselen van vogels die in de kachel of open haard vallen
  • Het geluid van getjilp
  • Vogelactiviteit rond de schoorsteen

We begrijpen dat het dieronvriendelijk lijkt om een vogelnesten te verwijderen. Als je schoorsteen hierdoor verstopt geraakt, kan dat voor schoorsteenbrand zorgen. Het kan ook leiden tot koolmonoxidevergiftiging (CO-vergiftiging).

Nadat we de vogelnesten hebben verwijderd, voeren we ook nog graag een camera-inspectie uit van de schoorsteen om te bevestigen dat het rookkanaal vrij is en correct trekt.

Schoorsteenbrand voorkomen door vogelnesten te verwijderen

De gevolgen van een schoorsteenbrand zijn vaak niet te overzien en kunnen voor heel veel schade of zelfs het volledige afbranden van de woning zorgen. Zelf op het dak kruipen is niet iets dat je alle dagen doet en kan gevaarlijke situaties opleveren. Zeker als er te veel wind staat. Doe daarom beroep op een professional om vogelnesten uit de schoorsteen te laten verwijderen.

Wij verwijderen vogelnesten in de nabije omgeving van Lommel

Wij verwijderen vogelnesten in gans de provincie Limburg en gemeentes nabij Lommel, waaronder: Lommel, Mol, Balen, Leopoldsburg, Postel, Hechtel-Eksel, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Herent, Kleine-Brogel, Bree, Bocholt, Retie, Dessel, Arendonk, etc.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij je een gratis offerte die afgestemd is op jouw vereisten.

Nu Bellen