Schoorsteenveger

Beoordeling door klanten: Schoorsteenveger RB Service op Google

Vogelnesten verwijderen

In het voorjaar maken vele vogelsoorten een nestje om hun jongen in groot te brengen.

Enkele soorten opteren omwille van de warmte en beschutting hun nest in de schouw te maken, met alle gevolgen van dien. Geen goed idee dus, want vogelnestjes kunnen verstoppingen en brand veroorzaken.

Die nesten moeten dan ook verwijderd worden.

Dat hoeft helemaal niet dieronvriendelijk te zijn. Integendeel, de vogeltjes zoeken een nieuw nest op een betere plek, veiliger voor hen, hun jonkies én voor jou. Want verstoppingen veroorzaken CO-vergiftiging of brand.

Gratis Offerte Verwijderen Vogelnest

Tekenen dat er vogels in je schoorsteen nestelen:

  • Twijgen, veren en uitwerpselen van vogels die in de kachel of open haard vallen
  • Getjilp en vogelactiviteit rond de schouw

RB service verwijdert vakkundig en diervriendelijk vogelnesten in de schoorsteen.

Een verstopte schouw wordt meestal veroorzaakt door vervuiling, loszittende voegen, metselwerk, roet… maar ook vogelnesten zijn een veelvoorkomend probleem.

Het zijn de pluimen, twijgjes, uitwerpselen en plastiek die een schouwbrand in de hand werken.

Het is zeer raadzaam om de nesten te verwijderen. Wij pakken dit karwei vakkundige en diervriendelijk aan.

Nadat we de vogelnesten hebben verwijderd, voeren we ook nog graag een camera-inspectie uit van de schoorsteen om te bevestigen dat het rookkanaal vrij is en correct trekt.

Contacteer Ons

Vogelnesten laten verwijderen

Vanwege de warmte en beschutting die schoorstenen bieden, vinden vogels ze de ideale plek om hun nest in te maken. Vogelnesten in je schoorsteen kunnen leiden tot gevaarlijke verstoppingen die schoorsteenbrand kunnen veroorzaken.

Het is vaak in het voorjaar dat vogelnesten een probleem vormen. Op dat moment gaan de vogels koppeltjes vormen en daar hoort natuurlijk een nest bij. De vogels zelf mogen we bij wet natuurlijk niets doen, maar vogelnesten verwijderen is wel een oplossing die je moet overwegen.

Hoe weet ik of er vogels in mijn schoorsteen nestelen?

  • Twijgen, veren en uitwerpselen van vogels die in de kachel of open haard vallen
  • Het geluid van getjilp
  • Vogelactiviteit rond de schoorsteen

We begrijpen dat het dieronvriendelijk lijkt om een vogelnesten te verwijderen. Als je schoorsteen hierdoor verstopt geraakt, kan dat voor schoorsteenbrand zorgen. Het kan ook leiden tot koolmonoxidevergiftiging (CO-vergiftiging).

Nadat we de vogelnesten hebben verwijderd, voeren we ook nog graag een camera-inspectie uit van de schoorsteen om te bevestigen dat het rookkanaal vrij is en correct trekt.

Schoorsteenbrand voorkomen door vogelnesten te verwijderen

De gevolgen van een schoorsteenbrand zijn vaak niet te overzien en kunnen voor heel veel schade of zelfs het volledige afbranden van de woning zorgen. Zelf op het dak kruipen is niet iets dat je alle dagen doet en kan gevaarlijke situaties opleveren. Zeker als er te veel wind staat. Doe daarom beroep op een professional om vogelnesten uit de schoorsteen te laten verwijderen.

Wij verwijderen vogelnesten in de nabije omgeving van Lommel

Als lokale betrouwbare schoorsteenveger zijn we actief in gans de provincies Limburg, Antwerpen en Noord-Brabant. Verdere verplaatsingen kunnen ook een offerte aanvragen.

Zo staan we in voor het reinigen van schoorstenen en schoorsteen renovatie in diverse gemeentes en randgemeentes waaronder Lommel, Mol, Balen, Leopoldsburg, Postel, Hechtel-Eksel, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Herent, Kleine-Brogel, Bree, Pelt, Kinrooi, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Heusden-zolder, Beringen, Tessenderlo, Ham, Lummen, Retie, Dessel, Arendonk, etc.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij je een gratis offerte die afgestemd is op jouw vereisten.

Nu Bellen