Schoorsteenveger

Beoordeling door klanten: Schoorsteenveger RB Service op Google

Schoorsteenveger

Een schoorsteenveger voor het reinigen van je schoorsteen? Dan ben je bij RB Service aan het juiste adres. Of je nu problemen hebt met het afzuigen van de rook in je open haard of het gewoon lang geleden is dat je de schoorsteen hebt laten reinigen, Schoorsteenveger RB Service helpt jaarlijks honderden mensen zodat ze weer met dat lekker warme en veilige gevoel de winterse dagen kunnen doorkomen.

Het voordeel van een professionele schoorsteenveger in te schakelen

Een professionele schoorsteenveger inschakelen brengt eigenlijk heel wat voordelen met zich mee. Zo komt RB Service je schoorsteen vegen met een elektrisch aangedreven borstel die tot 4 keer meer stof verwijdert dan een manuele borstel. Door het hoge aantal omwentelingen gaat de borstel tot wel 40 keer op één plek vegen.

Dat wil zeggen dat je geniet van een erg grondige veegbeurt, voor dezelfde prijs.

Bovendien bereiden we de werken netjes voor, zodat de vloer beschermd wordt en de opening volledig afgedekt is. We dekken de opening van je schoorsteen volledig af en de stofafzuiging gebeurt direct naar onze wagen, zodat er geen stof vrijkomt. Ook alle vrijgekomen roet wordt opgeruimd en afgevoerd.

Indien gewenst kan er een camera-inspectie plaatsvinden. Deze helpt om eventuele gebreken op te sporen en zorgt ervoor dat je preventief herstellingen kunt laten uitvoeren.

Ook voor achterstallig onderhoud of na schoorsteenbrand hebben we het juiste materiaal. Door middel van speciale kettingen worden alle teerlagen verwijderd om zo weer een veilige schoorsteen te bekomen.

Het gevaar van je schoorsteen niet op tijd te laten reinigen

Eerst er vooral is er natuurlijk de veiligheid. Een schoorsteen regelmatig laten reinigen heeft het voordeel dat de kans op een schoorsteenbrand drastisch verkleint. Je houdt de schoorsteen schoon zodat rook en warmte op voldoende wijze weten te ontsnappen.

Naast schoorsteenbrand bestaat ook de kans op CO-vergiftiging. Elk jaar weer zorgen niet-gereinigde schoorstenen voor vreselijke gevolgen. Om CO-vergifiting te vermijden, is een grondige en professionele reiniging van je schoorsteen vereist.

Ook het financiële plaatje maakt een grondig geveegde schoorsteen interessant. Door beroep te doen op een schoorsteenveger bespaar je heel wat op de energiefactuur. De schoorsteen laten reinigen, maakt dat je veel efficiënter gaat stoken. Efficiënter stoken, betekent natuurlijk een lagere energiefactuur. Handig toch, niet?

Last but not least is er natuurlijk ook nog de brandverzekering die in orde moet zijn. Wist je bijvoorbeeld dat een erkende schoorsteenveger zoals RB Service een noodzaak is als het op brandverzekering aankomt? Je verzekeringsagent kan namelijk om een attest vragen dat je schoorsteen gereinigd werd door een erkende schoorsteenveger. Je schoorsteen tijdig laten vegen, bespaart je dus heel wat kopzorgen en extra kosten.

Schoorsteenveger in de nabije omgeving van Lommel

Als lokale betrouwbare schoorsteenveger zijn we actief in gans de provincies Limburg, Antwerpen en Noord-Brabant. Verdere verplaatsingen kunnen ook een offerte aanvragen.

Zo staan we in voor het reinigen van schoorstenen en schoorsteen renovatie in diverse gemeentes en randgemeentes waaronder Lommel, Mol, Balen, Leopoldsburg, Postel, Hechtel-Eksel, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Herent, Kleine-Brogel, Bree, Pelt, Kinrooi, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Heusden-zolder, Beringen, Tessenderlo, Ham, Lummen, Retie, Dessel, Arendonk, etc.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij je een gratis offerte die afgestemd is op jouw vereisten.

Nu Bellen