Schoorsteenveger

Beoordeling door klanten:Schoorsteenveger RB Service op Google

Schoorsteen reinigen

Een schoorsteenveger voor het reinigen van je schoorsteen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Er is niets zaliger dan tijdens de winterdagen genieten van de warmte die jouw kachel of open haard afgeeft. Het enige nadeel is dat je schoorsteen op tijd en stond gereinigd moet worden. Roet hecht zich immers vast aan de zijkant van je schoorsteen en om verstopping te voorkomen, is je schoorsteen reinigen dan ook de aangewezen optie.

Je schoorsteen laten reinigen door een professional

Je schoorsteen laten reinigen door een professionele schoorsteenveger brengt enkele voordelen met zich mee. Zo komt RB Service je schoorsteen reinigen met een elektrisch aangedreven borstel die tot 4 keer meer stof verwijdert dan een manuele borstel. Door het hoge aantal omwentelingen gaat de borstel tot wel 40 keer op één plek vegen.

Dat wil zeggen dat je geniet van een erg grondige veegbeurt, voor dezelfde prijs.

Bovendien bereiden we de werken netjes voor, zodat de vloer beschermd wordt en de opening volledig afgedekt is. We dekken de opening van je schoorsteen volledig af en de stofafzuiging gebeurt direct naar onze wagen, zodat er geen stof vrijkomt. Ook alle vrijgekomen roet wordt opgeruimd en afgevoerd.

Op die manier zijn er achteraf geen extra reinigingswerken vereist.

Indien gewenst kan er een camera-inspectie plaatsvinden. Deze helpt om eventuele gebreken op te sporen en zorgt ervoor dat je preventief herstellingen kunt laten uitvoeren.

Ook voor achterstallig onderhoud of na schoorsteenbrand hebben we het juiste materiaal. Door middel van speciale kettingen worden alle teerlagen verwijderd om zo weer een veilige schoorsteen te bekomen.

Er schuilt gevaar in het niet op tijd laten reinigen van je schoorsteen

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat je je schoorsteen laat reinigen vanwege de veiligheid. Niemand wil een schoorsteenbrand meemaken en dat kan je enkel vermijden door de schoorsteen schoon te houden, zodat rook en warmte op voldoende wijze weten te ontsnappen.

Daarnaast bestaat ook de kans op CO-vergiftiging. Jaarlijks zorgen niet-gereinigde schoorstenen voor vreselijke gevolgen. Om CO-vergifiting te vermijden is een grondige en professionele reiniging van je schoorsteen vereist.

Ook het financiële plaatje maakt grondig reinigen van je schoorsteen interessant. Door beroep te doen op een schoorsteenveger bespaar je heel wat op de energiefactuur. De schoorsteen laten reinigen, maakt dat je veel efficiënter gaat stoken. Efficiënter stoken betekent natuurlijk een lagere energiefactuur. Handig toch, niet?

Last but not least is er natuurlijk ook nog je brandverzekering die in orde moet zijn. Wist je bijvoorbeeld dat een erkende schoorsteenveger zoals RB Service een noodzaak is als het op brandverzekering aankomt? Je verzekeringsagent kan namelijk om een attest vragen dat je schoorsteen gereinigd werd door een erkende schoorsteenveger. Je schoorsteen tijdig laten vegen bespaart je dus heel wat kopzorgen en extra kosten.

Schoorsteen reinigen in de nabije omgeving van Lommel

Als lokale betrouwbare schoorsteenveger zijn we actief in gans de provincies Limburg, Antwerpen en Noord-Brabant. Verdere verplaatsingen kunnen ook een offerte aanvragen.

Zo staan we in voor het reinigen van schoorstenen en schoorsteen renovatie in diverse gemeentes en randgemeentes waaronder Lommel, Mol, Balen, Leopoldsburg, Postel, Hechtel-Eksel, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Herent, Kleine-Brogel, Bree, Pelt, Kinrooi, Oudsbergen, Houthalen-Helchteren, Heusden-zolder, Beringen, Tessenderlo, Ham, Lummen, Retie, Dessel, Arendonk, etc.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij je een gratis offerte die afgestemd is op jouw vereisten.

Nu Bellen