Schoorsteenveger

Schoorsteen renovatie

Wie een openhaard heeft, weet dat de schoorsteen een vitaal onderdeel van deze openhaard vormt. De warme lucht verlaat de woning immers via de schoorsteen en dan kan je maar beter een goed onderhouden schoorsteen hebben. Vele mensen zijn op de hoogte van het schoorsteen reinigen, maar weten niet dat de beste oplossing soms een schoorsteenrenovatie is. Een professionele schoorsteenveger zal je perfect kunnen vertellen wat de beste optie in uw specifieke situatie is.

Vermijd schade aan de woning of woningbrand met schoorsteenrenovatie

Een oude of vervallen schoorsteen kan je als eigenaar heel wat kopzorgen bezorgen. Bij een vervallen schoorsteen denken we meteen aan bijvoorbeeld schade aan de woning als de bakstenen beginnen afbrokkelen en zelfs loskomen. Het zou niet de eerste maal zijn dat dergelijke vervallen schoorstenen voor schade aan een woning of zelfs lichamelijke schade zorgen. Een probleem dat je met schoorsteenrenovatie makkelijk kunt vermijden.

Naast schade aan de woning of lichamelijke schade, kan een versleten schoorsteen ook voor woningbrand zorgen. Omdat de rook van de openhaard de woning niet of niet goed kan verlaten, ontstaat een situatie waarbij de warmte zich opstapelt en in woningbrand kan uitmonden. Spijtig dat we elk jaar weer woningen in vlammen zien opgaan doordat dit probleem zich heeft voorgedaan. Zeker omdat een schoorsteenrenovatie dit probleem had kunnen vermijden.

Schoorsteenrenovatie hoeft niet duur te zijn

Een schoorsteenrenovatie levert je heel wat voordelen op en hoeft bovendien niet duur te zijn. Vaak is een basisrenovatie al voldoende om weer lange tijd op veilige wijze van je schoorsteen en je openhaard te genieten. Het loont daarom zeker de moeite om vrijblijvend een offerte aan te vragen zodat je een duidelijk en op maat gemaakt idee van je schoorsteenrenovatie krijgt.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij u een gratis offerte die afgestemd is op uw vereisten.

Nu Bellen