Schoorsteenveger

Schoorsteen renovatie

Is het tijd om je schoorsteen te laten renoveren? Wie een open haard heeft, weet dat de schoorsteen een vitaal onderdeel vormt. Warme lucht verlaat de woning immers via de schoorsteen en daarom kan je deze maar beter goed onderhouden. Iedereen weet wel dat hij op tijd en stond zijn schoorsteen moet laten reinigen, maar soms is een schoorsteenrenovatie aan de orde.

Met een schoorsteenrenovatie vermijd je schade en woningbrand

Het eerste signaal dat je schoorsteen gerenoveerd moet worden, zijn bakstenen die afbrokkelen of zelfs loskomen. Deze kunnen ernstige schade veroorzaken aan jouw woning. Als je echt pech hebt, kan dat ook voor lichamelijke schade zorgen. Een ongeluk is nu eenmaal snel gebeurd.

Daarnaast kan een versleten schoorsteen ook voor woningbrand zorgen. Vaak zijn verborgen gebreken de zaken die voor een woningbrand zorgen. Rook die de open haard of woning niet of niet op correcte wijze kan verlaten, kan al snel voor woningbrand zorgen. Warmte stapelt zich dan op en dan ontstaat er een gevaarlijke situatie. Jaar na jaar zien we woningen in vlammen opgaan vanwege dit probleem.

Met een schoorsteenrenovatie kan je al deze problemen vermijden.

Ben je niet zeker of er iets aan de hand is?

Wanneer je vermoedt dat je schoorsteen te lijden heeft onder achterstallig onderhoud of foutieve aansluitingen, is een schoorsteeninspectie aangeraden. Het kan zelfs voorkomen dat jouw verzekeringsmaatschappij je hiertoe verplicht. Naast het vegen en renoveren van je schoorsteen, kunnen wij ook een camera-inspectie uitvoeren.

Met een geavanceerd camerasysteem bekijken we de binnenkant van je schoorsteen- of ventilatiekanaal. Hierbij gaan we op zoek naar knelpunten, verstoppingen en beschadigingen, allemaal zonder dat er iets opengebroken moet worden. Op basis van deze inspectie kunnen wij je informeren en adviseren.

Wat is er allemaal mogelijk?

  • Plaatsen van inox rookkanalen
  • Uitslijpen en opvoegen van de schoorsteen
  • Kleine herstellingen van het metselwerk
  • Plaatsen van deksteen
  • Waterdicht maken van de schoorsteen

Schoorsteenrenovatie in de nabije omgeving van Lommel

Onze lokale betrouwbare schoorsteenrenovatie dienst is actief in gans de provincie Limburg en gemeentes nabij Lommel, waaronder: Lommel, Mol, Balen, Leopoldsburg, Postel, Hechtel-Eksel, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Herent, Kleine-Brogel, Bree, Bocholt, Retie, Dessel, Arendonk, etc.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij je een gratis offerte die afgestemd is op jouw vereisten.

Nu Bellen