Schoorsteen reinigen

Schoorsteen laten reinigen ?

In de warme winterdagen is er niets zaliger dan lekker voor je kachel of inbouwhaard zitten of liggen, misschien zelfs vergezeld van een warme kop koffie of chocolademelk. Als wij mochten kiezen, zouden we steevast voor een echte openhaard met echte houtblokken gaan. De dansende vlammen en het knetterende hout kunnen op geen enkele manier nagebootst worden. Het enige nadeel van deze vorm van openhaard is dat je schoorsteen van tijd tot stond gereinigd moet worden. Het roet hecht zicht immers vast een de zijkant van de schoorsteen en om verstopping te voorkomen is je schoorsteen reinigen dan ook de aangewezen optie.

Op professionele wijze schoorsteen reinigen

Om je schoorsteen te laten reinigen , doe je best beroep op een professionele schoorsteenveger . Hij weet wat een schoorsteen reinigen precies inhoudt en beschikt ook over de nodige hulpmiddelen om deze taak tot een goed einde te brengen. Mensen die het zelf proberen komen er niet alleen pikzwart uit, maar slagen er ook niet in om de schoorsteen volledig te reinigen. Het gaat om een nauwe ruimte die moeilijk te bereiken is en die je eigen veiligheid in gevaar brengt. Met een professionele schoorsteenreiniger wordt je schoorsteen reinigen een eenvoudige klus en een klus waarvan je weet dat ze op gepaste wijze wordt uitgevoerd. Je schoorsteen reinigen hoeft trouwens niet duur te zijn.

Schoorsteen reinigen om in orde te zijn met je brandverzekering

Het gedegen onderhoud van je openhaard en van de bijhorende schoorsteen is een garantie op de lange levensduur van je openhaard. Je wilt immers nog vele jaren van je openhaard genieten en dan is een schone schoorsteen van cruciaal belang. Wacht daarom niet langer en ga voor een schoorsteen reinigen zodat je nog lang van je openhaard kunt genieten en zodat je ook in orde bent met je brandverzekering

Neem vandaag nog contact op met schoorsteenveger Rbservice om uw schoorsteen te laten reinigen.

Wij zijn actief in volgende werkgebieden:

Provincie antwerpen

Provincie Limburg


Bekijk meer