Schoorsteenveger

Dak reinigen

Dakreiniging is noodzakelijk om de betrouwbaarheid van uw dak te waarborgen en de levensduur te verlengen. Wisselende weersomstandigheden en verschillende organismen zorgen voor een aanwas aan schimmels, algen en korstmossen die de aanblik van je huis in het algemeen een minder fraaie uitstraling geven.

Het onderhoud van Dakgoten wordt letterlijk en figuurlijk vaak over het hoofd gezien en dat is onterecht. Een slecht onderhouden dakgoot kan immers voor heel wat schade zorgen, zowel waterschade als lichamelijke schade. Theoretisch gezien zou je na iedere storm even een kijkje naar je dak en je dakgoot moeten nemen. Een storm gaat immers vaak gepaard met rondvliegende bladeren, takken, mos en ander vuil. Dit vuil belandt daarbij in de dakgoot en voor je het weet, heb je een verstopte dakgoot en is dakreiniging van vitaal belang.

Dakreiniging bij de volgende symptomen

  • Planten, mossen en onkruid in de dakgoot zijn een slecht teken. Het zijn vaak oorzaken van verstoppingen.
  • Zie je tijdens een storm of tijdens een hevige regenbui het water over de dakgoot heen klotsen en lopen, dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een verstopping van de dakgoot te maken.
  • Als je last hebt van dakgoten die nat zijn aan de onderkant na een regenbui dat is een verstopping de oorzaak. Het water loopt immers over de dakgootrand heen naar de onderkant van de dakgoot.

Een veilige dakreiniging

Aangezien dakgoten zich normaal gezien op grote hoogte bevinden, is het zelf reinigen van de dakgoot geen vanzelfsprekendheid en zelfs een gevaarlijke klus. Beter is beroep te doen op een professionele dakreiniger die met zijn ervaring en zijn materiaal geen dakreiniging uit de weg gaat. Een professionele dakreiniger werkt vaak per lopende meter die hij moet reinigen. De prijzen schommelen normaal gezien rond de 5 euro per lopende meter.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij u een gratis offerte die afgestemd is op uw vereisten.

Nu Bellen