Schoorsteenveger

Dakgoot reinigen

Je dakgoot reinigen is een vervelend klusje dat minstens jaarlijks moet gebeuren om problemen te voorkomen. Het is aangewezen om je dakgoot regelmatig te controleren. Felle wind en regen geven bladeren en mos op het dak vrij spel en zo belanden ze dikwijls in de dakgoot waar ze op korte tijd voor ernstige problemen kunnen zorgen.

Verstopte dakgoten zorgen voor schade

Na hevige rukwinden, storm en dagen van onguur weer bestaat de kans dat je dakgoot verstopt raakt. Vuil zoals bladeren, mos en takken zorgen er dan voor dat regenwater de dakgoot niet kan verlaten. Dat water zal uiteindelijk over de dakgoot heen lopen... Of erger: het zoekt zijn weg langs kleine gaatjes naar de binnenkant van je huis. Dat zorgt dan weer voor afbrokkelende muren, schimmels, algemene vochtproblemen en voegen die barsten.

Verstopte dakgoten zorgen voor een steeds groter wordende massa water. Dat gaat gepaard met heel wat druk en gewicht op de dakgoten, waardoor de kans bestaat (zeker bij oude dakgoten) dat ze gaan afbreken. Niemand wil een dakgoot op zijn hoofd krijgen. Om de algemene veiligheid te garanderen, is een dakgootreiniging de beste optie.

Wanneer moet je je dakgoten laten reinigen?

  • Planten, mossen en onkruid in de dakgoot zijn een slecht teken. Het zijn vaak oorzaken van verstoppingen.
  • Zie je tijdens een storm of tijdens een hevige regenbui het water over de dakgoot heen klotsen en lopen, dan heb je hoogstwaarschijnlijk met een verstopping van de dakgoot te maken.
  • Als je last hebt van dakgoten die nat zijn aan de onderkant na een regenbui dat is een verstopping de oorzaak. Het water loopt immers over de dakgootrand heen naar de onderkant van de dakgoot.

Zelf op het dak kruipen of een dakgootreiniger inschakelen?

Als dakgootreiniger zijn we het gewoon om op grote hoogte te werken. Bovendien beschikken we over de nodige materialen om op gepaste en veilige wijze het probleem van een verstopte dakgoot aan te pakken. Onze ervaring leert ons dat consumenten hier niet op voorbereid zijn. Wij helpen je graag een handje, bovendien hoeft dat helemaal niet duur te zijn. Je mag dan wel geen schrik van hoogtes hebben, maar veiligheid gaat boven alles.

Wij reinigen dakgoten in de nabije omgeving van Lommel

Wij reinigen dakgoten in gans de provincie Limburg en gemeentes nabij Lommel, waaronder: Lommel, Mol, Balen, Leopoldsburg, Postel, Hechtel-Eksel, Peer, Hamont-Achel, Bocholt, Herent, Kleine-Brogel, Bree, Bocholt, Retie, Dessel, Arendonk, etc.

Offerte Aanvragen

GRATIS PRIJSAANVRAAG

Met plezier bezorgen wij je een gratis offerte die afgestemd is op jouw vereisten.

Nu Bellen