dakgoot reinigen

Dakgoten reinigen is een vervelende klus die minstens jaarlijks moet gebeuren. Zo worden veel problemen voorkomen.

Dankzij innovatief materiaal kan RB Service makkelijk en vlot dakgoten reinigen. Dit gebeurt vanop de grond met een krachtige stofzuiger. Ook kunnen zo goten die boven obstakels hangen vlot gereinigd worden. Het meeste werk kan zo gebeuren zonder ladder. En als het nodig is wordt toch de ladder boven gehaald.

Het resultaat: een propere dakgoot zonder zelf de ladder te moeten betreden.

Na lange tijd of na het voorbijrazen van een storm en dagen van onguur weer, is de kans groot dat je dakgoot verstopt raakt. Verschillende soorten vuil zoals bladeren, mos en takken zorgen er dan voor dat het regenwater de dakgoot niet meer kan verlaten waardoor het water uiteindelijk over de dakgoot zal lopen of zijn weg langs kleine gaatjes in het huis zoekt. Dit rondtrekkende water kan op haar beurt zorgen voor afbrokkelende muren, plafonds met schimmel, algemene vochtproblemen en voegen die barsten. Een dakgoot reinigen is in dit geval pure noodzaak.

Kans op waterschade en lichamelijke schade

Een verstopte dakgoot en de steeds groter wordende massa water, gaat bovendien heel wat druk en gewicht op de dakgoot leggen waardoor de kans bestaat, zeker bij oudere dakgoten, dat ze gaan afbreken. En ik veronderstel dat je liever geen dakgoot op je hoofd wilt krijgen. Naast de kans op waterschade is er dus ook de kans op lichamelijke schade. Om de veiligheid te garanderen is een dakgoot reinigen dan ook de beste optie.

Dakgoot reinigen door een vakman

Na iedere zware storm is het aangewezen om je dakgoot even te controleren. Door de felle wind en regen krijgen bladeren en mos op het dak immers vrij spel en belanden ze dikwijls in de dakgoot waar ze op korte tijd voor ernstige problemen kunnen zorgen. Je zou in dit geval veel hulp kunnen hebben van het dakgoot reinigen door een vakman in de buurt. Dakwerkers en dakgootreinigers zijn het gewoon om op grote hoogtes te werken en beschikken ook over de nodige materialen om op gepaste en veilige wijze het probleem van een verstopte dakgoot aan te pakken. Zij zullen je maar al te graag een handje helpen.

Bekijk meer